Formwork kaldırması için önlemler

Serbest zamanı : 2022-06-27  Görüntülerin sayısı :



Formwork için genel ayarlar


Form yapımından önce, formwork binanın ve beton inşaat sürecinin yapısı özelliklerine göre tasarlanır ve güvenlik teknik önlemleri hazırlanır.




Form çalışmaları ve destek yeterince güçlü, güçlü ve stabil olacak ve inşaat sırasında yeni dökülen beton yükünün ölü ağırlığı, taraflı basınç, yükü ve rüzgar yükünü güvenilir. Çeşitli maddelerin oluşturulması gerekli teknik standartların ayarlarına uymalıdır.




Çelik boru, portal çerçevesi, bölüm çeliğini, kule vücudunun standart bölümü, ağaç kutusu, etc. formwork destek materyalleri olarak kullanılmalı. Formwork desteğinin materyali, relevanlı teknik standartların ayarlarına uyuyor.


Yapılama ihtiyaçları.


Çeşitli biçimlerin desteği kendi içerisinde bulunmaktadır ve kalçayla bağlanmayacaktır.


Temel tabak formül destek kulübünün altında ayarlanacak ve tuğla ve yatmak için kullanılmayacak. Destekler bina yapısıyla her iki tarafta ve ortasında bağlanılacak.




Form desteği düzgün yükseldiğinde, yatay desteği eklenecek. Düzgün yükseklik 2m'den büyük olduğunda, iki yatay destek temin edilecek. Yükseklik 1,5-2m'e yükseldiğinde, başka bir yatay destek eklenecek.




Dikey ve yatay iki yönde yatay desteklerin yanında etrafta ve tam forma kulübünün ortasında ayarlanmalıdır. Kalın yüksekliği 4m'den fazla geçtiğinde, her iki adım yatay bir çizgi takım ayarlanmalıdır.




Çok katı formu işlemi kabul edildiğinde, üst ve aşağı katların dikey köşeleri aynı dikey hatta tutulur.




İkinci destek gereken forma çalışmaları için, ikinci destek kurulduğunda forma çalışmaları üzerinde inşaat yükü olmayacak.




Formwork desteği tasarım çizimlerine göre kurulacak. Kurulmadan sonra, beton dökmeden önce ihtiyaçlarının yerine getirmesini onaylanacak.


Form çalışmalarındaki toplama ve ekipman yükü kesinlikle kontrol edilecek. Trolley taşıma için kullanıldığında, trolley taşıma kanalı yükünü bina yapısına taşımak için ayarlanacak.


Form Çıkarma


Formwork desteği çıkarması proje lideri ve konkrete güç raporu tarafından onaylanmalıdır.




Formwork çıkarma sıralaması tasarlama tasarımına göre gerçekleştirilir. Eğer kurallar yoksa, ilk baş taşıma formülü silinecek ve ikinci taşıma formülü silinecek.




Yağmurun altındaki sütunu büyük bir uzunluğuyla kaldırdığında, uzunluğun ortasından ikisinin de tarafına çıkarılacak. Çoklu dükkan sütunu silerken, aşağı sütun sadece üst inşaat yükünün taşınması gerektiğini onayladıktan sonra silinebilir.




İki yatay desteklerinden fazla olduğunda, ilk olarak iki yatay desteklerinden fazla kaldırılacak ve aşağıdaki büyük çarpış çubuğu ve dikey çubuğu aynı anda kaldırılacak.




Form çalışmaları kurallarına göre adımları adımları çıkarılacak ve büyük bölge bozulma yöntemi izin verilmez. Çıkartılmış formlar, destekler ve bağlantılar iplerle düşürülecek veya iplerle bağlanılacak. Durumlu Formwork kalmayacak.